יום ראשון, 2 ביוני 2013

פריס ברלין ( נסגר לצערי)

 "מקרון הוא שם כללי למגוון עוגיות אפויות, קלות, ללא קמח, חמאה או שמן. הבסיס לעוגיות מקרון הוא חלבוני ביצה מוקצפים, סוכר ואגוזים או שקדים או קוקוס. וריאציה נפוצה שניתן לראות בה סוג שונה של עוגייה היא המקרון הצרפתי, המבוסס על שתי שכבות דקות של בצק מקרון צבעוני שביניהן שכבת קרם."  מתוך וויקיפדיה.

במקום בו פוטצדאמרשטראסה חוצה את קורפרסטנשטראסה שוכן לו בית קפה צרפתי מקסים המנוהל ע"י קלוד, אקס פריזאי שעקר עם משפחתו לברלין לפני כ-6 שנים. המקום נקרא לילובופ והוא מתבסס על שלושת המוצרים הנ"ל: המקרון על שלל צבעיו, הפרוזן יוגורט הבריא והטעים והוופל הבלגי המשביע המופיע גם בגרסה לא מתוקה עם גבינה צהובה- מעין טוסט. אין ספק שהמקרון הוא גולת הכותרת של המקום. האוירה הידידותית, השיק הצרפתי והעצוב המודרני הופכים את המקום לאחד המקומות הנחמדים ביותר במערב ברלין.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה